Best friends forever


Hej! Har inte uppdaterat på några dagar men har haft fullt upp. I lördags hade jag en avskedsmiddag för mina vänner, mycket lyckat och mysigt! I söndags åkte jag tillsammans med familjen ut till stället vi växte upp på och hälsa på våra föredetta granar. Vi gick en promenad på området och fika, roligt att se hur det är där nu! På kvällen åkte jag med två kompisar till en fest och hade det mycket trevligt. Idag kom det hem släktingar hit för att säga hejdå, lite sorgligt men vi hade det trevligt!
 Jag och mamma har också skrivit ut alla papper man ska ha med sig plus flygbiljetterna!! Sjukt nära nu, om några timmar kan jag säga att jag åker i övermorgon. Bara två nätter kvar i min sköna säng och bara två dagar kvar ed min jättebraiga familj. Även fast det känns jätte jobbigt att lämna dem känner jag mig sjukt taggad på att åka och jag känner mig mer redo än någonsin, jag kommer klara det här! 
 Fick ett armband av Alva med ett halvt hjärta på, och hon ska ha den andra halvan. Jag förstår nog inte riktigt hur mycket jag kommer sakna min fina syster, för hon är faktiskt bäst av alla. Men vi kommer ju träffas igen och 10 månader är inte så lång tid egentligen. 
 Jag fick ett vykort från min värdsyster som är från Schweiz, det var jättegulligt av henne och jag blev jätteglad! Tyvärr har jga inte hennes adress så kan inte skicka tillbaka kortet jag har skrivit till henne (hur hitta hon min?) men det löser sig!
 Nu ska jag kolla på en serie sen ska jag sova eftersom jag inte sov så mycket igår natt (det var en tvestjärt i min säng så sov i min soffa...) godnatt! 

Fråga

Emma Om: The world is ours, if you want it We can...

en lite konstig fråga kanske, men vad kommer du använda som handbagage ? hoppas du får ett grymt år. ska bli kul att följa det. kram! :)

Nej inte alls! Jag har hittat en väska från Samsonite som nästan inte väger någonting alls, kan inte ens väga den på vågen pga den väger för lite. Den ser ut som en rullväska utan hjul och har så man kan ha den som ryggsäck. Jag tänkte först ha en lite större och finare väska men eftersom man bara får ha med sig 8kg handbagage så väger de väskorna för mycket. Får dock ha med mig 18kg när jag flyger inrikes i USA (åker med US Airlines) så jag kan shoppa jättemycket! Vad roligt, Kram! 


-

Kollar vilket väder det ska bli när jag är i NY och hoppades på stora solan men möts istället av detta. Det kan ju alltid ändras men jag måste säga att det ser ju inte så bra ut.... Kolla hur mycket det ska regna!


It's too cold outside For angels to fly An angel will die

Eftersom jag har blivit en sån där tråkig bloggare som aldrig lägger upp bilder tänkte jag att jag lägger upp några nu denna fina fredagkväll. Fick en fråga som jag ska svara på imorgon. Hoppas ni har en bra/fin kväll!
 1. Hjärtapotatis mamma hitta
 2. Tårta från skolavslutningen
 3. Blommor från midsommar
 4. Från en helg vi var ute och segla
 5. Alva efter vi hade cyklat hem i ösregn
 6. Från veckan när Alva och jag ver hemma ensamma
 7. Alva och jag på Birka när vi var på promenad
 8. Smores från grilkväll
 9. Emma
 10. Mina foppatofflor som myrorna hade byggt bo i när vi kom hem från seglingssemestern
 11. Ett får på Birka och mamma och Ludvig i bakgrunden 

The world is ours, if you want it We can take it, if you just take my hand There's no turning back now

Idag åkte den första gruppen som ska på soft landing camp iväg. Fick ett sms av Hanna vid tio som sa att de gick på planet, LYCKA TILL! Det betyder att det är en vecka, 7 dagar, kvar tills jag åker. Idag är min sista fredag i Sverige på över 300 dagar för om en vecka sitter jag på flygplanet. 
 Igår åkte jag ner på stan med mamma och Alva och vi shoppa och jag klippte mig (blev nöjd för första gången någonsin) och fika med islatte. Det var jättemycket rea på Bik Bok så råkade hitta lite kläder som var för fina för att inte köpa, fast det kosta inte alls mycket och det var lätta kläder så det är okej. Idag ska jag också ner på stan, nu för att träffa Emma. Vi ska planera för min middag imorgon och ha det kul (som vi alltid har). Nu måste jag skynda mig! 

Ensiffrigt

Nu är det alltså inte längre två siffror kvar tills jag åker utan bara ensiffrigt; 9 dagar kvar!! Är jättetaggad och jätteglad och jättemycket av allt som man kan vara (av bra känslor). Nu har jag börjat packa och sortera kläder och städa och laddat ner musik och köpt nästan alla presenter. Idag lyser solen så jag ska tvätta och packa samtidigt som jag solar och är ute, imorgon ska jag till stan och köpa lite saker, på fredag ska jag träffa Emma, på lördag ska jag ha avskedsmiddag för mina vänner. 
 Igår åkte jag ut till Enhagen med Emma och träffa Jennie och hennes pojkvän. Vi satt på en brygga och grilla och hade det mysigt till ungefär halv två när mamma kom och hämta oss. Ikväl ska jag till Matilda och träffa massa där så det ska bli trevligt. Nu ska jag sluta skriva, måste ut i solen! 

I'll spread my wings and I'll learn how to fly I'll do what it takes ‘til I touch the sky

Hej! Har vart på seglingssemester i lite mer än en vecka nu, mysigt och skönt att spendera tid med min familj innan jag åker. Alva och jag var först hemma själva i en vecka när jag jobba och i lördags förra veckan tog vi tåget till Stockholm för att hoppa på båten där. Vi åkte ut till Stockholms skärgård där vi segla runt melan öarna. Det är så otroligt fint där! I fredgs börja vi åka därifrån och kom ända till Birka där vi träffa kusinerna. Vi kom hem för några timmar sen och jag har inte gjort så mycket mer än att låta mamma ta bort Bob (spindeln i mitt rum som jag inte vågade ta bort själv) och äta mat. 
 Undertiden jag var borta kom mitt ica-banken kort och ett mail från CareMed med försäkrings papper som jag ska skriva ut. Nu är det bara 12 dagar kvar tills jag åker så jag har ganska mycket att göra, eller det känns som det iaf. Lista på det jag ska göra innan jag åker:
- Städa mitt rum jättenoga
- Sortera ut alla kläder jag ska ha med mig och tvätta det 
- Köpa de sista presenterna (har hittat en jättebra present som jag tror jag ska köpa!)
- Köpa de sista sakerna till mig själv
- Hitta en stor och snygg väska som jag kan ha som handbagage 
- Reklamera min kamera 
- Köpa bläck till skrivaren och skriva ut bilder flygbiljetter och försäkringspapper
- Packa
- Ha hejdå-middag för vänner och släkt
Det är nog det viktigaste jag måste komma ihåg att göra sen ska jag göra lite andra småsaker också. 
 De två första utbytesstudenterna som åker till USA med Explorius åkte i Fredags och den tredje i lördags och nu på fredag åker den första gruppen som ska på soft landing camp. Det är sjukt hur fort tiden går! Har nog skrivit det i alla mina senaste inlägg men det är så sjukt sant, det var ju nyss en månad kvar och nu är det inte ens två veckor kvar! Känns dock inte det minsta verkligt, känns som att mitt liv är en blogg som jag bara sitter och läser, det är för absurt att det faktiskt är jag som ska åka. Kanske är därför som jag inte är nervös, för jag är inte det minsta nervös. Visst kan jag bli lite smånervös när jag för några sekunder fattar att jag ska åka men det är inte så att jag varje dag går runt och är nervös. Tror inte det kommer kännas verkligt förrän jag säger hejdå till min familj på flygplatsen och sätter mig på planet. 
 Jag har tagit bilder som jag kan lägga upp lite senare. Nu ska jag duscha sen ska jag dricka te och kolla på serier. 

I will wrap you in my arms and you will know you have been saved

Hej! Skrev ett inlägg men det raderades såklart så nu orkar jag inte skriva om det. Ville nog mest göra en uppdatering för sen kommer det nog inte bli något nästa vecka. Jag har iaf bara en dag kvar på jobbet!!!! Idag fick jag också mina flygbiljetter och jag är otroligt lättad, ska bara mellanlanda en gång och det är i Phoenix så kommer  få stå på Arizona mark haha. Vid 7 ska jag åka ner till framnäs för att träffa min gamla klass och säga hejdå sen ska jag försöka sova tidigt så jag är pigg tills imorgon. Nu ska jag fortsätta kolla på teve, ha det bra!

Svar på frågor

Linnèa

Hej jätte fin blogg! Jag lovar att jag kommer följa hela din resa i USA för jag vill också åka som utbytesstudent! Jag har förövrigt några frågor till dig! 


1. eftersom du gått ut ettan nu och åker iväg, kommer du att börja 2an när du kommer tillbaka eller har du turen att ändå få börja 3an? 

2. när anmälde du dig, hur länge sedan var det? 

3. Kommer du att testa cheerleading? 

4. har du några tips om hur man ska skriva brevet om sig själv osv för att kanske ha större chans att bli antagen?

Hej och tack så mycket!
1. Jag gick precis ut ettan men jag får inte gå tvåan i USA utan jag kommer börja med 96orna när jag kommer hem igen, jag tog alltså ett sabatsår från skolan. 
2. Jag anmälde mig i mitten av Augusti förra året vilket jag trodde var sent då jag såg att många andra redan hade anmält sig, men det var det verkligen inte! 
3. Först tänkte jag testa cheerleading men jag bestämde mig för att prova dans istället, jag tror inte cheerleading är min grej plus att jag tycker det är roligt att dansa.
4. Skriv så ärligt som möjligt, min värdfamilj valde mig pga mitt brev och jag tycker det skulle kännas jättekonstigt om jag hade ljugit eller överdrivt. De skrev att de valde mig eftersom jag och min familj verkade lite som deras och de trodde att vi skulle passa bra ihop. Jag skrev att jag och min familj hade respekt för varandra och att vi tycker om att göra saker tillsammans, min vmamma sa att det var bra och att det inte var många som skrev det i sina brev. Såklart är alla värdfamiljer olika och tycker om och uppskattar olika saker! Beskriv dig själv så bra du kan, lyft fram det bra i dig och skriv det du känner och inte det du tror värdfamiljerna vill höra. Skriv ärligt och överdriv och ljug inte för då kanske du får en familj som är fel för dig, alla får ju familj tillslut! 


En månad kvar

Hej! Igår (tisdag) var det prick en månad kvar tills jag åker vilket betyder att det nu är mindre än en månad kvar. Ganska sjukt om man tänker efter. När jag börja räkna var det 260 någonting dagar kvar, sen blev det under tvåhundra sen blev det hundra sen blev det femtio och nu är det 30 dagar kvar. 
 Förövrigt har jag börjat jobba. Jobbar som städerska i Hallstahammar vilket betyder att jag går upp klockan fem på morgonen och kommer hem efter fyra, är otroligt trött. Nu är det bara två dagar kvar sen är det helg och det ska jga njuta jättemycket av sen är det bara en jobbvecka kvar. Ska gå och sova nu så jag orkar resa mig upp imorgon, godnatt!

RSS 2.0