Who do you think you are, running around leaving scars

Imorgon har jag min intervju med Explorius och såklart har jag väntat till sista minuten med att fylla i papprena....
Jag har nu också gått i skolan i en och en halv vecka och jag tycker det går ganska bra. Det är sannt att vi har mer läxor än alla andra klasser, men för mig spelar det ingen roll, jag tycker det är mycket roligare att ha något att göra efter skolan i stället för att titta på tv och gå på stan varje dag (man tröttnar på det efter ett tag...) Jag har träffat ganska många människor jag tycker är trevliga ocg även vissa jag tycker verkar mindre trevliga, men jag ska inte ha fördommar, dom kanske är jätte snälla! Hur som helst så är allt på gång på riktigt och jag gillar det, skolan har också blivit lite mer vardag än det var förut och idag har jag gått en hel vecka med riktiga lektioner.
Veckan som har gått har jag även hunnit med ganska många fika på stan, en film kväll med mina fina, läxor, en helg med båten och ändring av schema + massa mer. Riktigt trevligt! Anledningen till att jag inte har uppdaterat är att jag ändå känner at det inte är någon som läser min blogg, jag har inga roliga bilder att uppdatera med, och jag har inte heller något roligt att skriva eftersom att skolan ändå är nåstan samma sak varje dag. Det ska dock bli bättring på det när jag får min skoldator sen, då kommer jag kunna uppdatera med bilder och jag kommer vara inne på datorn mycket mer. Nu känner jag att jag knapt orkar sätta på min dator för att den är så otroligt seg. Tills vi hörs igen önskar jag er fina dagar med mycket skratt!

P.s jag uppdaterar när jag har haft min intervju med explorius och berättar hur det gick!

Love hurts whether it's right or wrong

Hej! Idag var först dagen med lektioner hela dagen. Gick faktiskt riktikt bra, dock hade jag inte något bra block att anteckna i så efter skolan tog jag med mig Becka och Sara för att shoppa i bokhandeln. Fick även med mig en mapp för alla papper, extra stora färgglada gem för att hålla ordning på papprerna, smala markerings lappar, ett rutigt kolegeblock för att kunna räkna matte i och en väldigt söt klänning från hm. hm, där försvan typ hälften av pengarna, fast när jag kom hem lovade mamma att betala mina skolsaker + mitt gym kort som jag ska köpa imorgon. Tack så mycket!
Hur som helst börjar dagarna bli lite mer normala och det är lite lättare att sova på kvällen och lite mer avslappnat i klassen och lite mer ordning på saker. Sa jag föresten att jag gillar min klass ganska så mycket och att den är bra, och har jag sagt att jag går natur på rudbeck. Lite rädd är jag, men mest irriterade på allas reaktioner när jag säger att jag går natur. Jag har redan blivit vän med några på facebook, men jag låter dom fråga mig först istället för att fråga själv, är ju extremt mycket roligare att få förfrågningar och inte ge.
Lite på förövrigt delen kan jag säga att jag slutar tio i 12 imorgon, att jag älskar keso och att musik typ är det bästa som någonsin har gjorts. Ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi när vi hörs!


The World Iz Crazy. And The People In It Are Fuckin Insane

Godmorgon! Jag har redan avverkat 2 dagar på Rudbeck och idag går jag in på min tredje. Hitills har det varit väldigt blandade känslor till att börja, både bra och dåligt. Klassen är bra tycker jag, den blir bättre och bättre, så tillslut kanske den blir jätte bra? Idag ska jag åka till skolan själv för första gången på typ 3 år. Nej inte riktigt, jag har ju åkt själv när becka har varit sjuk eller liknande, men inte varje dag alla veckor på året. Fast riktigt så blir det inte, vi kan åka tillsammans på tisdagar.
Idag börjar jag vid halv 10 och ska då befinna mig på Djäkneberget där jag ska träffa resten av klassen + handledarna. Hoppas att det blir finare väder tills dess, annars träffas vi i skolan. Dom sa visserligen om det regnar så träffas vi i skolan och det regnar ju inte, men efter det sa dom att om det är sol träffas vi på djäkneberget. Om det inte är sol och inte regn, vart träffas vi isåfall? Jag ska ringa någon och fråga om deras åsikt.
Sumerat ska jag gå till skolan med riktigt bra attityd och träffa människor och prata med dom och ha det bra. Hoppas det funkar. Ha det bra så ses bi senare! (Om jag är riktigt ambitiös kanske jag lägger upp en bild på hur jag ser ut idag.)

 



what's broken can always be fixed, what's fixed will always be broken

Hej! Nu har jag tagit mig igenom den första skoldagen på Rudbeck. Hm, verkar okej klass, kunde ha varit värre. Gick bra och smidigt, dagen alltså. Nu är jag trött som fan, jag vakna halv 5 imorse och kunde inte somna om. Huvvudvärk och stor lust att somna här och nu. Har iallafall druckit te och kollat upp människor på facebook, twittrat, pratat med Alva. Plus att jag tog en fika på stan med några vänner innan jag begav mig hemmåt. Imorgon börjar jag 8.20 med sv. Nej nu ska jag gå och kolla på satc. Uppdaterar när jag är piggare, eller när jag har mer lust.


When someone says hello, I say "Hi!"

Japp jag hade absolut fel när jag sa att jag inte skulle känna något inför gymnasie starten. Nervositet skulle jag nog inte beskriva den här känslan som. Snarare ångest. Separations ångest, vanlig ångest och bara ångest. Ångest. Japp och jag borde försöka sova, fast det går ju inte så jätte bra. Tänkte sitta uppe ett tag tills att jag är trött så att jag kan somna direkt. Japp och jag har skaffat twitter, nu är jag en av alla andra. Japp och sen har jag målat naglarna, packat väskan, kollat ut buss, bestämt träff med rästen av bullebybarna, ställt klockan alldeles för tidigt imorgon, duschat, lysnat på depp musik, läst bloggar och totalt flippat ur av bara tanken på imorgon. Spännande kanske är känslan? Nej det är också fel. Japp, det var nog allt jag har att säga just nu, så japp, då ses vi imorgon om jag inte har lyckats hinna dö (eller liknande) innan dess. pusss.



Im the king of my own life

Hej! Bloggade inte igår pga tids brist och ingen lust, men idag är jag tillbaka igen! Igår var jag på stan och satt på espresso house i ca 5 timmar och pratade om allt och inget. Mycket trevligt! Vi hade också besök över för att äta kräftor, fast egentligen tycker jag nog att det är roligast att skala dom. Idag ska jag träffa Emma ochh Elin och Becka för att hitta på något sista dagen innan skolan börjar igen. Ikväll ska jag göra sista förberedelserna för skolan så då kommer jag rtoligen ha tid över för att blogga.
Nu på morgonen har jag också mailat explorius och troligtvis kommer min intervju bli av onsdag vecka 32. Hoppas allt går som det ska!
Har inget mer att säga, så vi hörs senare!

 


Life outside facebook

Hejhejhej! Har verkligen inte hänt mycket dom senaste dagarna, sitter mest och väntar in skolan och gör helt meningslösa saker. Idag har jag tänkt att skriva ett cv som jag ska gå ocg ge ut till butiker och annat i hopp om ett deltidsjobb. Kanske ska jag också gå en promenad med alva och Ludvig, men bara kanske. Hur som helst, fredag och bara några få dagar kvar tills skolan börjar igen. Ärligt talat ser jag faktiskt fram emot det, ska bli riktigt kul! Kanske skriver jag ett till menigslöst inlägg idag, kanske inte, men hursom så hörs vi i framtiden!


Explorius

Explorius har svarat! Imorse fick jag ett mail från dom där det stod att det skulle ringa någon till mig, och även ett frågeformulär som jag skulle fylla i tills intervjun. För ca en timme sen ringde det en tjej som heter Ida och bokade in en inervju med mig. Jag ska höra av mig senare om vilken dag och tid som passar, och sen ska jag ringa eller maila henne. Wiiiee! Ganska skönt!


The things I will never do

Godmorgon! Jag vaknade vid halv 10 och gick upp och kolla på tv, vilket jag fortfarande gör. Idag har jag inga planer alls utan gör nog det jag känner för, kanske kan jag lägga upp lite bilder eftersom att jag aldrig gör det. Min dator som jag har nu är det något fel på, det går typ inte att ladda bilder, men sen när jag får datorn från skolan blir det ändring på det! Nu börjar mitt program igen så ska fortsätta titta, ha en fin dag!


usa and what its all about

Hej! Idag har varit en riktig slappardag. Jag började dagen med att vakna av väckarklockan som ringde 08.15 och gick upp och kolla på sex and the city och tv. Vid 12 gick jag ut och solade en timme i det fina vädret, men ärligt så frös jag mer än det var varmt.. Jag har också gjort cupcakes med Ludvig, dom blev faktiskt riktigt bra!
Jag kollar konstant min mail ifalla att Explorius har svarat, men dom har inte gjort det hitills, antar att det är mycket att göra nu när alla utbytesstudenter som ska åka i år är påväg. Sen har det ju faktiskt bara gått 3 dagar.
Ska som sagt till björnön senare ikväll för att grilla, tills dess ska jag försöka göra något åt designen på bloggen, det ser hämskt ut...
Ha en bra kväll så hörs vi senare!

 


What is it like in heaven?

Super mysig dag i stockholm med Becka och Jossan! Vi tog 11 tåget dit och var framme vid 12. Väl där gick vi raka vägen mot McDonalds och köpte varsin cheesburgare för att inte gå runt i stockholm på tom mage. Började med att leta upp drottninggatan som vi följde mot gamla stan, eller det var iallafall vad vi trodde. Efter att vi hade gått ganska långt kom vi fram till någon park och där konstaterade vi att vi troligen var helt fel ute, troligen hade vi gått åt fel håll, konstaterade vi eftersom att vi visste att vi skulle komma fram till riksdagshuset. Becka tog fram sin mobil och kolla gpsen som funka lite halft, och efter ett tag kom vi fram till gamla stan. Vi gick runt där ett tag och kolla på allt och inget tills fötterna gjorde ont och då gick vi och satte oss på ett fik och tog det lungt ett tag innan vi vandrade vidare. Vi gick ganska långt, och eftera att vi hade upptäckt hela gamlastan gick vi tillbaka till stan och gick in i några affärer och tillslut gick vi och åt på ett ställe jag inte vet namnet på. Vi tog tåget hem vid 8 och på vägen dit köpte vi varsin yoghurt glass som vi åt som avslutning på dagen. Det blev en mycket lyckad dag och vi åkte nöjda tillbaka mot Västerås.
Sen jag kom hem har jag inte gjort mycket, jag har mest varit inne på datorn och snart tänkte jag gå och lägga mig så jag kan gå upp i hyfsad tid imorgon. Planerna för imorgon är en grillkväll på Björnön med trevligt sällskap, och att tagga för skolan som börjar på måndag, och för vissa redan på fredag. Ha en fin kväll så hörs vi imorgon!


I have been sent free

Hej! Dagen har jag spenderat på stan tillsammans med Becka, Jossan, Ringdahl och vi har även träffat Matilda. Det har varit väldigt mysigt, vi har fikat på Esspresso House och gått lite i affärer, jag lyckades få med mig en almenacka hem som jag ska använda i år. Jag kom hem runt 6 och har sen dess ätit och läst massvis med bloggar, forum och internettsidor om utbytesstudenter och information om det. Tror jag har fått utbytes mania igen. Imorgon vid 11 tiden sätter jag mig på tåget mot stockholm för att spendera dagen där som turist tillsammans med några vänner. Det kommer säkert bli jätte mysigt! Har inte så jätte mycket mer att berätta förutom att jag nu ska fortsätta läsa bloggar och sen ska jga också duscha och försöka komma i säng i hyfsad tid så att jag är pigg tills imorgon. Ha en fin kväll så hörs vi imorgon!


Good Morning san francisco, it's a beautiful day!


Godmorgon! Jag vaknade för ett tag sen och har hunnit äta frukost, och rensat inkorgen på min hotmail så att jag kan se ifall att jag har fått något svar från Explorius. Kommer troligen ta ett tag, men det är ju bra att vara förberädd. Idag ska jag som sagt träffa en vän och vi har inte ritigt bestämt vad vi ska göra, men det blir troligen roligt! Nu ska jag snart gå och göra mig iordning, så vi ses senare idag när jag har tid att uppdatera, ha en fin måndag tills dess!

(Idag är det några som börjar skolan, vi andra har lov i en vecka till. Lagom skadeglad)

Live your life like you're gonna die tomorrow

Åh herre gud, glöm det jag skrev förut, jag vill inte alls åka om 2 år, jag vill åka nu direkt! Jag skickade in min intresseanmälan! Såhär stod det:

Tack för din ansökan.

Ida Mårtén

Vi kommer att höra av oss inom kort för att komma överens om en tid för din personliga intervju.

Om du inte hört av oss inom 14 dagar kan du ringa oss på 08-411 23 30 eller kontakta oss.

 

Haha jag tror det är ungefär den här kännslan jag är ute efter.

 

 


I watch the night turn light blue, but it's not the same withoute you

 

 

Otroligt härliga bilder, och det är verkligen såhär jag vill känna. Fri.
Hur som helst så har gästerna åkt hem och mamma och pappa har gått ut för att träna, medans deras tre barn sitter inne och tittar på tv och äter lite för mycket chips. Man lever ju bara en gång så jag tycker att det kanske är värt det, ska hur som helst börja träna igen när skolan börjar och jag her fått lite mer pengar för att fylla på gymkortet. Har inte så mycket mer att säga än det så dethär blir troligen den sista uppdateringen idag om jag inte kommer på något mer, så ha det bra!

I-I love you like a love song , baby

 

Hej! Jag sitter nu och väntar på att det ska bli fika så undertiden tänkte jag ladda upp en bild på mig själv dels för att jag känner för det dels för att det bara finns typ en på den här bloggen, och dels för att ni nu kan se ungefär vad jag har på mig, eller iallafall tröjan och till det har jag jeansshorts. Ha en toppen kväll!


You saved my life again

Visste in att man inte kan söka till programmet för utbytesstudent 13/14!? Söker till nästa år istället.............. Jag orkar inte vänta...........

 

Släkten kommer om ca en timme då allt blev uppskjutet en halv timme. Har hunnit duschat, varit inne lite på internet, läst bloggar, tittat på tv och bestämt med en vän att träffas imorgon, sista måndagen på sommarlovet. Ska bli trevligt att träffa henne igen då hon har varit i usa nu i en och en halv vecka.

Det luktar gott av mat i hela huset sås ska nu gå och sätta på mig lite kläder och göra mig fin tills gästerna kommer, plus att jag tror att "modevisningen" har börjat!


Trees are falling and the sky is blue

(Ingen mening alls med den här bilden, mest för att inte ha ett bildlöst innlägg)

Idag är ingen vanlig dag för idag är det min pappa födelsedag, nanana. Han fick frukost och firande på sängen vid halv 10 tiden, och vid 3 tiden kommer det trängas släktingar (nej, inte trängas..) här i vårt hus för att fira honom. När 3 tjejer går lös på klädrean blir et inte lite kläder heller, så det ska även bli modevisning lite senare underdagn. Jag kommer ha en trevlig dag med fint sällskap och god mat, så jag önskar er också en fin dag denna fina sensommar dag!

Let the music move you


Eftersom att jag tidigare skrev att den här bloggen skulle bli en utbytesstudentblogg så tänkte jag skriva lite grann om vad jag har för planer, hur jag tänker osv.
Jag har sedan ca ett och ett halvt år haft som dröm att få åka som utbytesstudent till USA, få gå på High School, klara mig helt själv i ett helt år. I början när jag sa det till mina föräldrar att jag ville det så trodde dom inte riktigt på mig, dom sa ungefär att det kommer ju aldrig att hända. Jag fortsatte tjata på dom ett tag, jag tog reda på massa information som jag berättade för dom, och efter ett tag förstod dom att jag faktiskt var seriös, att det verkligen var någonting jag ville. Nu har dom lovat att dom ska hjälpa tilla att betala om jag tjänar lite pengar själv och att jag kämpar för det, så därav har jag denna sommar jobbat 5 veckor för att få ihop lite pengar till mitt sparkonto. Det jag har som tipps till dom som inte får för sina föräldrar eller har liknande problem är helt enkelt att tjata, få dom att förstå att du verkligen vill det här, att det är något som betyder mycket för dig, och tillslut så kanske dom går med på det.
Eftersom att jag under en så lång tid har haft det här som dröm så har jag även byggt upp lite förhoppningar, eller snarare planerat lite hur jag vill göra. Jag vet att jag vill åka till usa, jag vet att jag ska göra delstatsval och jag vet ungefär vart, fast jag är inte helt säker och jag har också planerat att jag ska åka efter andra året på gymnasiet. Många tycker nog att det är ganska dummt att vänta så länge om man verkligen vill åka och har planerat det så länge, men det tycker inte jag. Anledningen till att jag vill åka efter andra året är för att jag då är 18 år (inte för att det har någon större betydelse), jag har bara ett år kvar på gymnasiet när jag kommer tillbaka, jag tror också att 2 år av längtan och planering innan kommer ta kortare tid än om jag kommer hem och har 2 år kvar, jag kommer hinna spara ihop mer pengar, och det är större chans att jag blir senior och får gå på prom och ta graduation när jag är där.

Dream and do

Hej! Bloggen ser fortfarande helt sinnes ut, men det ser iallafall lite bättre ut än för ett tag sen. Om ca 40 min sätter jag mig på cykeln och åker tillsammans med min familj mot några kompisar för mat och trevligt sällskap, därav kommer det inte bli så mycket mer uppdatering idag. Har ganska brottom nu så ska sätta fart! /I



Where dreams are made of

Hej! Jag har tidigare bloggat på andra bloggar men bestämde mig för att flytta hit. Kanske inte det bästa valet då jag inte fattar något av det, men det får se ut såhär ett tag tills jag har fått lite ordning på bloggen. Det jag har tänkt att blogga om är min dröm om att bli utbytesstudent i landet där allt är möjligt, USA. Det är dock ganska lång tid kvar till det är min tur då jag tänkte åka efter andra året på gymnasiet. Jag ska nu till hösten börja första året på Rudbeckianska gymnasiet här i Västerås så tills det är dax för mig att åka kommer jag skriva om mitt liv och min vardag och hur det är att vara jag. Hoppas att ni inte tycker att det låter jätte tråkigt, utan att ni kanske fortsätter läsa så lovar jag att uppdatera!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0